Grove rundstykker med gulrot

Veldig gode gulrotsundstykker. Med revne gulrøtter og havregryn i deigen blir rundstykkene ekstra saftige og fiberrike. Ekstra stas for barna å forme dem som tall, bokstaver eller figurer.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 50 g fersk gjær
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2 ss soyaolje
  • 1 dl linfrø
  • 2 grovreven gulrot
  • 2 dl havregryn
  • 300 g sammalt hvete, fin
  • 300 g hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.
  2. Tilsett salt, honning og olje.
  3. Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.
  4. Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen.
  5. Sett til heving i 30 minutter.
  6. Ta deigen it av bakebollen og form til rundstykker som settes på et stekebrett med litt avstand.
  7. Etterhev i 30 minutter.

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter.

Avkjøl på rist.

I stedet for runde gulrotrundstykker, er det gøy å lage figurer, tall eller bokstaver av deigen. Stas å ha i matpakken på skolen.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 107
Legg til på Min side
Del på Facebook