Langtidshevet eltefritt gulrotbrød

Prøv vårt langtidshevede, eltefrie gulrotbrød for en sunn og deilig vri på hjemmebakt brød. Krever minimal innsats og litt tålmodighet – sett deigen kvelden før og nyt resultatet! Gulrøttene tilfører en naturlig sødme og gjør brødet ekstra saftig.
20-40 min

Ingrediensliste

Til to brød

  • 1 l lunkent vann
  • 2 ts tørrgjær
  • 0,5 dl linfrø
  • 220 g finrevet gulrøtter
  • 450 g siktet hvetemel
  • 350 g sammalt hvete, fin
  • 250 g lettkokte havregryn
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning

Fremgangsmåte

  1. Ta frem en stor bakebolle, hell i vann, bland inn tørrgjør, salt, honning og linfrø.

  2. Rør inn siktet hvetemel og lettkokte havregryn

  3. Rasp gulrot på et fint rivjern og vend inn i deigen. Spe på med sammalt hvete. Deigen skal være tykk og du skal jobbe inn en del mel, men den skal ikke være så fast at du hadde kunnet elte den ut for hånd, det er den akkurat litt for klissete til.

  4. Dekk bollen med plast eller ett lokk som passer til bakebollen og la heve i 10-12 timer.

  5. Hell deigen over i to brødformer og la etterheve i en time. Dekk formene med et klede eller plast.

  6. Strø over sesamfrø rett før du skal steke brødene. Du kan også bruke andre typer frø om du ønsker.

  7. Stek brødene midt i ovnen på 230 grader over og undervarme i 45 minutter.

Del på Facebook