Fransk løksuppe

Klassisk hjemmelaget fransk løksuppe har få, men gode ingredienser. Dette er kanskje den enkleste, rimeligste og beste retten du kan servere din familie eller dine gjester.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 5 løk
  • 5 båt hvitløk (kan sløyfes)
  • 2 ss rapsolje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 ts sukker
  • 4 skive daggammelt brød
  • 2 dl revet hvitost
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middels varme i en kjele. Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot slutten.
  2. Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i buljongkjelen. Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Sett ovnen på 225 °C. Hell suppen i fire suppeskåler som er ildfaste. Legg på brødskivene og fordel ost over.
  4. Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få fin farge. Pynt gjerne med litt hakket frisk timian ved servering.

 

Har du ikke ildfaste suppetallerkener, kan du steke ostesmørbrød i ovnen til osten har smeltet og tatt farge, og legge på toppen av hver suppetallerken.

Suppen serveres rykende varm.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 97
Legg til på Min side
Del på Facebook