Fransk potetsalat

20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 1 purre
  • 4 ts sennep
  • 2 dl olivenolje
  • 4 ss vineddik
  • 0,5 ts grovmalt pepper

Fremgangsmåte

  1. Børst eller skrell potetene og legg dem i kokende vann. Kok potetene til de så vidt er møre når du stikker i dem med en kniv (20-30 minutter avhengig av sort). Slå av vannet.
  2. Når potetene er så avkjølt at du kan ta i dem, skjærer du dem i tykke skiver.
  3. Dressingen kan du lage mens potetene koker: Skyll og skjær purren i tynne skiver. Rør sammen sennep, vineddik, salt og pepper i en bolle. Visp inn olivenoljen.
  4. Ha i purren.
  5. Ha de varme potetene i bollen og bland alt forsiktig. Pynt gjerne med hakket kruspersille.
I stedet for purre kan du bruke vårløk.
Del på Facebook