Fransk potetsalat

20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 1 purre
  • 4 ts sennep
  • 2 dl olivenolje
  • 4 ss vineddik
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 0,5 bunt hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Børst potetene og legg dem i kokende vann. Kok potetene til de så vidt er møre når du stikker i dem med en kniv (20-30 min avhengig av sort). Slå av vannet. Når potetene er så avkjølt at du kan ta i dem, skjærer du dem i tykke skiver og legger dem i en bolle. 


Dressingen kan du lage mens potetene koker: Skjær vårløken i tynne skiver og rør sammen sennep, vineddik, salt og pepper i en skål. Visp inn olivenoljen. 

Hell vårløken og dressingen over de varme potetene og bland alt ved å riste bollen forsiktig. Pynt med hakket kruspersille.

 

I stedet for vårløk kan du bruke purre.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 22
Legg til på Min side
Del på Facebook