Sjokoladeskåler fylt med frukt og bær

Ingredienser

Fruktsalat i sjokoladeskåler

Over 60 min

Flotte sjokoladeskåler fylt med fruktsalat gjør seg godt til festmåltidet. En dessert det er gøy å imponere med.

Fremgangsmåte

  1. Blås opp ballongene til ca. 15 cm i diameter. Knyt en knute. Spray eller pensle dem med matfett. Bruk CE-merkede ballonger.
  2. Smelt sjokoladen sakte over vannbad og ha i solsikkeoljen. Avkjøl sjokoladen i 10-15 minutter.
  3. Dekk en stekeplate med bakepapir.
  4. Lag 6 "føtter" til sjokoladeskålene - ca. 1 ts smeltet sjokolade pr. skål er nok.
  5. Dypp ballongen i smeltet lun sjokolade - så høyt opp på ballongen at det blir en skål.
  6. Drypp av overflødig sjokolade, og sett sjokoladeballongen på "foten".
  7. Avkjøl i noen timer før du klipper et lite hull i ballongen ved knuten slik at luften sakte går ut av ballongen. Fjern ballongen forsiktig og kast dem i plastavfallet.
  8. Kok opp sukker og vann. Avkjøl.
  9. Fyll skålene med fileter av klementiner, blåbær og bringebær.
  10. Ha over litt sukkerlake og et lite "snødryss" med melis.
Du kan også servere fruktsalaten i krumkakeskåler, til julekake eller i ferdig kjøpte sjokoladeskårer.

Hvor godt likte du oppskriften?