Ingredienser
Fruktsalat i sjokoladeskåler
Over 60 min
Flotte sjokoladeskåler fylt med fruktsalat gjør seg godt til festmåltidet. En dessert det er gøy å imponere med.
Fremgangsmåte
- Blås opp ballongene til ca. 15 cm i diameter. Knyt en knute. Spray eller pensle dem med matfett. Bruk CE-merkede ballonger.
- Smelt sjokoladen sakte over vannbad og ha i solsikkeoljen. Avkjøl sjokoladen i 10-15 minutter.
- Dekk en stekeplate med bakepapir.
- Lag 6 "føtter" til sjokoladeskålene - ca. 1 ts smeltet sjokolade pr. skål er nok.
- Dypp ballongen i smeltet lun sjokolade - så høyt opp på ballongen at det blir en skål.
- Drypp av overflødig sjokolade, og sett sjokoladeballongen på "foten".
- Avkjøl i noen timer før du klipper et lite hull i ballongen ved knuten slik at luften sakte går ut av ballongen. Fjern ballongen forsiktig og kast dem i plastavfallet.
- Kok opp sukker og vann. Avkjøl.
- Fyll skålene med fileter av klementiner, blåbær og bringebær.
- Ha over litt sukkerlake og et lite "snødryss" med melis.
Du kan også servere fruktsalaten i krumkakeskåler, til julekake eller i ferdig kjøpte sjokoladeskårer.