Grillet asparges med burrata og paprikasaus
Sprø, kremet og deilig asparges-rett med en spansk-inspirert paprikasaus. Perfekt til både hverdag og fest!
20-40 min
2 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Pensle aspargesene lett med olivenolje og dryss litt salt og pepper over.
- Grill dem på høy varme (enten på grill eller grillpanne) i 7–8 minutter, til de har grillmerker men fortsatt har litt sprøhet. Grill et par minutter ekstra hvis du har ekstra store asparges.
- Fordel paprikasausen på et serveringsfat.
- Legg grillet asparges over sausen.
- Del burrataene forsiktig og legg dem på toppen.
- Drypp litt ekstra olivenolje over og pynt med persille hvis ønskelig.
- Server med ristet brød eller som den er.
Lag paprikasaus:
- Kutt av stilken på paprikaen og fjern frøene.
- Pensle paprika med olje og salt. Grill til du får grillmerker og paprikaen blir myk. Eventuelt kan du bake den i ovnen på et brett med bakepapir (200 grader over- og undervarme i ca. 20-25 minutter)
- Ha paprikaen i en blender med finhakka hvitløk, soltørka tomat og ristede mandler (du kan også bruke andre nøtter). Kjør det til en tjukk masse før du har oppi olivenoljen og vann.
- Servér med asparges og burrata.