Asparges med burrata

Grillet asparges med burrata og paprikasaus

Sprø, kremet og deilig asparges-rett med en spansk-inspirert paprikasaus. Perfekt til både hverdag og fest!
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Paprikasaus

  • 3 paprika
  • 1 dl soltørkede tomater
  • 1 dl mandler - eller andre nøtter
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss vann
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Pensle aspargesene lett med olivenolje og dryss litt salt og pepper over.
  2. Grill dem på høy varme (enten på grill eller grillpanne) i 7–8 minutter, til de har grillmerker men fortsatt har litt sprøhet. Grill et par minutter ekstra hvis du har ekstra store asparges.
  3. Fordel paprikasausen på et serveringsfat.
  4. Legg grillet asparges over sausen.
  5. Del burrataene forsiktig og legg dem på toppen.
  6. Drypp litt ekstra olivenolje over og pynt med persille hvis ønskelig.
  7. Server med ristet brød eller som den er.

 

Lag paprikasaus:

  1. Kutt av stilken på paprikaen og fjern frøene.
  2. Pensle paprika med olje og salt. Grill til du får grillmerker og paprikaen blir myk. Eventuelt kan du bake den i ovnen på et brett med bakepapir (200 grader over- og undervarme i ca. 20-25 minutter)
  3. Ha paprikaen i en blender med finhakka hvitløk, soltørka tomat og ristede mandler (du kan også bruke andre nøtter). Kjør det til en tjukk masse før du har oppi olivenoljen og vann.
  4. Servér med asparges og burrata.
Del på Facebook