Ingredienser
Grønn aspargessuppe
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Sesongens beste suppe lager du enkelt fra bunnen av. Du trenger asparges og kraft - og litt til. Servert med grovt brød blir denne aspargessuppen et deilig måltid, gjerne servert som middag. Grønnfargen kan du justere med spinatblader.
Fremgangsmåte
- Kok opp grønnsakkraft, og skyll aspargesen.
- Brekk eller skjær av den nederste enden på aspargesene. Endene er trevlete, men har mye god smak. Kok dem derfor i grønnsakbuljongen for å få ut den fine smaken.
- Skjær toppene av aspargesen.
- Bruk en potetskreller og lag noen tynne strimler av stenglene.
- Legg toppene og strimlene i et dørslag og kok dem med i kraften i et minutt før du siler kraften. Dette skal brukes til pynt.
- Skjær resten av aspargesen i biter. Fres dem blanke i varm olje i en kjele sammen med sjalottløk og potetterninger. Poteten bidrar til å jevne suppen uten at det setter mye smak.
- Tilsett vin/eplemost og kraft og kok det i 15-20 minutter. Ha i spinadbladene i siste kokeminutt. Dette gir en ekstra fin grønn farge.
- Kjør suppen jevn i en foodprosessor eller med en stavmikser.
- Smak til med sitronsaft og matfløte.
- Server suppen med aspargestopper og -strimler og noen dråper olivenolje.
Suppen er naturlig glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bytte ut den vanlige matfløten med laktosefri matfløte.