Grønn granité med eple og stilkselleri

En granité er en slush-lignende sorbet som ofte serveres på restauranter som en hvilerett mellom rettene. Men den kan veldig gjerne også serveres som en forfriskende dessert.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 grønt eple
  • 0,5 nykål, sommerkål

Fremgangsmåte

Kok sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl.

Rens og skjær frukt og grønt i biter og press det til juice i en juicemaskin.

Smak juicen til med sukkerlake, og hell det i en vid form. Sett formen i fryseren.

Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.

Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har frosset. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.

Ved servering: La graniteen stå ca. 20 minutter på kjøkkenbenken før du legger noen skjeer av den i kalde serveringsglass.

Pynt f.eks. med et mynteblad.

Server straks.

Tips: Har du ikke en juicemaskin, så kan du bruke en blender. Graniteen vil da få en litt annen konsistens, men som er like god.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook