Grønn monsterpasta

Grønn monsterpasta

Pasta med en kremet saus av brokkoli, spinat og erter. Fargerik og full av grønnsaker, med mild smak som mange barn liker.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g fullkornpasta
  • 1 brokkoli
  • 150 g dypfryst spinat
  • 200 g dypfryste erter
  • 3 dl lettmelk
  • 1,5 dl kokevann fra pastaen
  • 0,5 sitron
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 g pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken (husk å spare på litt av kokevannet)
  2. Del brokkoli i buketter, skrell og skjær stilken i små biter.
  3. Kok opp en kjele med vann, skru ned varmen og småkok brokkoli 2-3 minutter. Tilsett ertene og la dem koke i ytterligere 1-2 minutter. 
  4. Hell av vannet.
  5. Bruk en stavmikser eller blender til å lage en glatt saus av brokkolien, ertene, melken, ca 1 dl av pastavannet, oregano, saften av en halv sitron, salt og pepper. 
  6. Spe på med mer melk hvis sausen blir for tykk.
  7. Bland den knallgrønne sausen med den ferdigkokte pastaen og server. 
Del på Facebook