Grønnsakkarbonader med sprøstekte selleristaver

Kan vi friste med karbonader laget av herlige revne rotgrønnsaker? Server dem med grovt brød og sprøstekte staver av sellerirot. Sunt, enkelt og supergodt!
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 kokt potet
  • 2 revet gulrot
  • 1 revet persillerot
  • 1 skive revet kålrot
  • 1 revet rødbete
  • 1 finhakket rødløk
  • 4 finhakkede soltørkede tomater
  • 2 ss sylteagurk, hakket
  • 1 dl revet hvitost
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 2 egg
  • 2 ss potetmel
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss soyaolje

Garnityr

  • 1 skive sellerirot i fyrstikktynne staver
  • 1 ss soyaolje
  • 0,5 boks alfalfaspirer
  • 0,5 boks alfalfaspirer
  • 4 skive grovt brød

Fremgangsmåte

  1. Riv og hakk alle grønnsakene og urtene, og bland alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile litt.
  2. Skjær sellerirot i fyrstikktynne staver, og stek dem sprø i en panne med litt olje. Legg over på papirhåndkle.
  3. Form karbonader av deigen og stek dem i olje i en middels varm panne til de blir gylne og gjennomstekte.
  4. Server grønnsakkarbonadene med grovt brød, sprøstekte selleristaver og alfalfaspirer, og også gjerne noen skiver rødløk, cherrytomat og sylteagurkskive.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 16
Legg til på Min side
Del på Facebook