Mat på primus - grønnsakssuppe

One-pot grønnsakssuppe på primus

En varmende suppe smaker ekstra godt på tur! Med ferdigkuttede grønnsaker hjemmefra og enkel tilberedning i én kjele på primusen, får du en one-pot som metter godt.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 løk
  • 75 g sellerirot i terninger
  • 1 gulrot i terninger
  • 1 potet i terninger
  • 4 dl vann
  • 1 buljongterning med kjøtt eller grønnsakssmak
  • Valgfritt: 100 g elgkjøtt - eller storfe

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttet i smør eller olje i en gryte. Ta det ut og legg til side.
  2. Surr løk, gulrot, sellerirot og potet i samme gryte til løken er blank.
  3. Ha kjøttet tilbake i gryten sammen med vann og buljong.
  4. Kok opp, senk varmen og la småkoke i ca. 20 minutter til kjøttet er mørt og grønnsakene ferdige.
  5. Smak til med salt og pepper. Dryss over frisk persille før servering.
Oppskriften er beregnet til to porsjoner og passer perfekt i en liten primuskjele. Den kan fint dobles og lages i en større kjele eller i to små. 
Del på Facebook