Grov focaccia med tomater

En grovere variant av dette deilige, italiensk brødet. Grov focaccia passer utmerket som et alternativ til vanlige brødskiver på dager hvor du har lyst til å gjøre matpakken litt mer spennende.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 25 g tørrgjær
  • 6 dl hvetemel
  • 4 dl sammalt hvete, grov
  • 5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ts hakket frisk rosmarin
  • 0,5 ts havsalt
  • 8 rød cherrytomat

Fremgangsmåte

Bland tørrgjær og mel i en bolle. Tilsett lunkent vann og salt. Kna sammen til en seig deig. Tilsett 3 ss olje og kna inn i deigen. Dekk til bollen og la deigen heve i 40 minutter.

Legg bakepapir på et stekebrett og bre deigen ut så den dekker hele brettet. Lag hull i deigen med fingrene og dryss over resten av olivenoljen, urter og fingersalt. Del cherrytomatene i to og fordel over deigen. Sett til etterheving i 40 minutter.

Varm ovnen til 180 grader.

Stekes midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøles på rist.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook