Ingredienser
Gulrot- og gresskarsuppe
40-60 min
0.5 av 5 om dagen
Gresskar passer veldig godt i supper, spesielt når det kombineres med løk og gulrot, som i denne smakfulle gresskarsuppe oppskriften. Server med ferskt brød for en nydelig og enkel middag.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skrell gulrøtter og løk og del det i grove biter.
- Del gresskaret i to, og så i grove biter. Om du har halloween-gresskar kan du skrape ut mest mulig kjøtt. Spar på frøene - disse kan brukes.
- Skjær gresskarkjøttet i terninger.
- Ha gresskar, løk og gulrot på en bakeplate med bakepapir. Bland med olivenolje og stek i ovnen til det er mørt, ca. 20 minutter.
- Kok opp vann og buljongterning eller bruk den kraften du ønsker. Ha oppi de bakte grønnsakene.
- Kok opp og mos grønnsakene med en stavmikser.
- Tilsett matfløte, litt flytende honning og en skvett med hvitvin.
- Kok opp igjen, og smak til. Synes du suppen er for tykk, kan du tilsette mer væske.
- Server suppa med et godt dryss av persille og gjerne ferskt brød.
Gresskarfrøene kan ristes og serveres som snacks eller som topping på suppa. Ristede gresskarkjerner lager du slik: