Ingredienser
Gulrot- og persillerotsuppe
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Gulrotsupper er veldig populære, og her har vi en variant med gulrot sammen med persillerot. En glutenfri og veldig god suppe som tar kort tid å lage.
Fremgangsmåte
- Skrell og finhakk løken. Skrell gulrot og persillerot og skjær i terninger.
- Fres grønnsakene i margarin til løken er blank.
- Ha i grønnsakbuljong og la det koke til grønnsakene er møre.
- Kjør i foodprosessor eller med stavmikser sammen med fløte til en helt jevn suppe.
- Ha suppen over i en kjele og smak til med salt og pepper.
- Garnityr: Skjær en gulrot og en persillerot i tynne skiver på langs. Bruk en rotskreller eller en ostehøvel.
- Finstrimle vårløken
- Vend grønnsakene inn i sitronsaft og ha i suppen rett før servering.
- Godt brød og smør smaker deilig til.
Suppen er naturlig glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bytte ut matfløten med laktosefri matfløte.