Gulrot- og persillerotsuppe

Gulrotsupper er veldig populære, og her har vi en variant med gulrot sammen med persillerot. En glutenfri og veldig god suppe som tar kort tid å lage.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 700 g gulrot
  • 300 g persillerot
  • 1 løk
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 20 g margarin
  • 1 dl lett matfløte
  • salt og pepper

Garnityr

  • 1 gulrot
  • 1 persillerot
  • 1 vårløk
  • 1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk løken. Skrell gulrot og persillerot og skjær i terninger. Fres grønnsakene i margarin til løken er blank.

Ha i grønnsakbuljong og la det koke til grønnsakene er møre.

Kjør i foodprosessor eller med stavmikser sammen med fløte til en helt jevn suppe.

Ha suppen over i en kjele og smak til med salt og pepper.

Garnityr:

Skjær en gulrot og en persillerot i tynne skiver på langs. Bruk en rotskreller eller en ostehøvel.

Finstrimle vårløken

Vend grønnsakene inn i sitronsaft og ha i suppen rett før servering.

Godt brød og smør smaker deilig til.

 

Suppen er naturlig glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bytte ut matfløten med laktosefri matfløte.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 86
Legg til på Min side
Del på Facebook