Gulrotmarmelade

Hvorfor ikke lage marmelade av gulrøtter? Gulrotmarmeladen vår får en lekker oransje farge og smaker deilig av sitron og ingefær. Marmeladen er fin å servere til ost, men passer også godt som pålegg.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 kg revne gulrot
  • 2 skall og saft av sitron
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1,5 dl vann
  • 500 g sukker

Fremgangsmåte

1. Finriv gulrøttene.
2. Ha gulrøttene i en kjele med skall og saft av sitronene.
3. Skrell ingefærroten med en potetskreller og riv den fint.
4. Ha ingefær i kjelen og la det koke opp. Bland i vann og sukker og la marmeladen koke uten lokk til den blir tyktflytende (ca 1 time).
5. Hell den varme marmeladen på rene glass og oppbevar den kjølig.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 30
Legg til på Min side
Del på Facebook