Gulrotmuffins

Dette er matmuffins med grovt mel, havregryn og revne gulrøtter i deigen som du gjerne kan spise til frokost og kveldsmat. Gulrotmuffins er også kjempefine å ha i matpakken eller -boksen.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 dl kesam mager
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 dl sammalt hvete, fin
  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts malt kanel
  • 8 finhakkede valnøttkjerner
  • 5 dl revet gulrot

Glasur

  • 2 dl melis
  • 1 ss sitronsaft
  • litt revet gulrot til pynt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.

Pisk eggedosis av egg og sukker.

Bland inn olje og kesam og deretter resten av ingrediensene.

Rør godt.

Fyll ca. 16 muffinsformer (ikke fyll helt opp - de vil heve seg, så 2/3 holder).

Stek muffinsene i ovnen i 25-30 minutter.

Spar gjerne litt hakkede valnøttkjerner og ha på toppen før du steker dem.

Pynt med melisglassur og litt revne gulrøtter.

Sist oppdatert 1. november 2017
Liker 19
Legg til på Min side
Del på Facebook