Gulrotsuppe med ingefær

Gulrot, løk, hvitløk og ikke minst frisk ingefær setter sitt preg på denne herlige og varmende gulrot - og ingefærsuppen.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 gulrot
  • 1 løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 grønnsakbuljong (terning)
  • 12 dl vann
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • salt
  • 3 dråpe tabasco
  • 16 krepsehaler
  • 4 stilk frisk dill

Fremgangsmåte

1. Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr grønnsakene i olje i noen minutter uten at de tar farge.
2. Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
3. Tilsett buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.
4. Tilsett créme fraîche og smak suppen til med salt og noen dråper tabasco. Legg på krepsehaler og pynt gulrot- og ingefærsuppen med frisk dill.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 16
Legg til på Min side
Del på Facebook