Ingredienser
Gulrotsuppe med sjalottløk og appelsin
20-40 min
5 av 5 om dagen
Kjempegod solgul gulrotsuppe med gulrøtter, sjalottløk og appelsiner som smaker friskt og deilig. Server den gjerne som en liten forrett eller til middag med brød til.
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær gulrøtter i små biter og finhakk sjalottløk.
- Surr løken blank i smøret og ha så i gulrotbiter og appelsinskall. Sett på lokk og la det koke i smøret i 25-30 minutter eller til gulrotbitene er helt møre.
- Sil av smøret og kjør gulrotbitene til en glatt puré i en blender mens du sper med appelsinsaften.
- Ha så i saften fra appelsinene og smak til med salt og pepper.
Ha gjerne noen ekstra biter av gulrøtter i suppen ved servering. Du kan også pynte gulrotsuppen med friske urter.
Suppen er glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bruke smør eller margarin uten melk.