Gulrotsuppe i hvit tallerken

Gulrotsuppe med sjalottløk og appelsin

Kjempegod solgul gulrotsuppe med gulrøtter, sjalottløk og appelsiner som smaker friskt og deilig. Server den gjerne som en liten forrett eller til middag med brød til.
20-40 min
5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær gulrøtter i små biter og finhakk sjalottløk.
  2. Surr løken blank i smøret og ha så i gulrotbiter og appelsinskall. Sett på lokk og la det koke i smøret i 25-30 minutter eller til gulrotbitene er helt møre.
  3. Sil av smøret og kjør gulrotbitene til en glatt puré i en blender mens du sper med appelsinsaften.
  4. Ha så i saften fra appelsinene og smak til med salt og pepper.

 

Ha gjerne noen ekstra biter av gulrøtter i suppen ved servering. Du kan også pynte gulrotsuppen med friske urter.

 

Suppen er glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bruke smør eller margarin uten melk.

Del på Facebook