Gulrotwok med røkt kolje

Gulrøtter er fast tilbehør til røkt kolje, og her har vi puttet alt sammen i en wok. Gulrøttene spiller førstefiolin med koljen som smaksforsterker.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 gulrot
  • 4 vårløk
  • 1 rødløk
  • 1 båt hvitløk
  • 3 ss soyaolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss vann
  • 400 g røkt hyse-/koljefilet
  • 1 ss sesamolje

Fremgangsmåte

Rens og skjær gulrøttene i tynne staver. Rens vårløkene og skjær dem i tykke skiver på skrå. Rens rødløken og skjær den i tynne båter. Finhakk hvitløken. Stek alt raskt i olje i ca. 3 minutter. Rør inn soyasaus og vann.

Skjær fisken i tykke strimler og rør dem inn. La retten surre i 2-3 minutter - til alt er kokt, men grønnsakene fortsatt er sprø. Smak til om det trengs ekstra salt og drypp sesamolje over til slutt.

Server woken med godt brød eller nudler til.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook