Ingredienser
Gylne og sprø vårruller på thailansk vis
40-60 min
1 av 5 om dagen
Lekre, sprø og gylne vårruller er gøy å lage selv, og enklere å lage enn du kanskje tror. Fyllet består av deilige grønnsaker, og vi lover at de vil falle i smak. Server dem gjerne med salat, jasminris og selvsagt søt chilisaus til.
Fremgangsmåte
- Varm opp 1 ss olje i en dyp stekepanne.
- Rens sjampinjong og hakk dem fint opp.
- Surr i pannen sammen med presset hvitløk, revne gulrøtter, finsnittet hovedkål, fiskesaus, soyasaus, sukker og 1 ts av den hakkede chilien i ca. 5 minutter.
- Hell blandingen opp i en sikt og la evt. overskytende væske dryppe fra.
- Avkjøl blandingen, og vend til slutt inn bønnespirer.
- Kok glassnudlene etter anvisning på pakken og la dem renne godt av i en sikt. Hakk dem deretter grovt opp og vend dem inn i grønnsakblandingen.
- Legg et risflak på en fjøl slik at det ene hjørnet peker inn mot deg. Legg 1 ss av grønnsakblandingen midt på risflaket. Pensle med pisket egg på kantene og brett flakets sider inn over fyllet.
- Pensle igjen, og rull så risflaket sammen om fyllet til små ruller.
- Fortsett på denne måten med resten av vårrullene.
- Varm olje opp i en kjele/gryte til fritering. 2 cm opp fra kjelens bunn holder. Oljen skal være så varm at et stykke brød blir gyllent på et minuts tid.
- Frityrstek 4 vårruller av gangen til de er sprøe gylne.
- Legg de ferdig stekte vårrullene over på kjøkkenpapir .
- NB. Ha alltid et grytelokk klart om du skulle være så uheldig at oljen tar fyr. Legg i tilfelle da straks på lokket og trekk gryten av platen. Forsøk ALDRI å slukke med vann!
- Server de nystekte vårrullene sammen med en salat laget f.eks. av snittet hodekål, tomater, slangeagurk, vårløk og hakket frisk koriander.
- Kokt jasminris og søt chilisaus til er et "must".