Asiatisk grønnsaksuppe

Nydelig suppe inspirert av det asiatiske kjøkken, hvilket vil si masse, gode grønnsaker og smaker, spesielt fra ingefær, koriander og sitrongress.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 ss soyaolje
  • 1 sjalottløk i strimler
  • 0,5 purre i strimler
  • 2 gulrot i strimler
  • 0,5 rød paprika i strimler
  • 5 aromasopp i skiver
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket rød chili
  • 1 sitrongress
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 3 dl eplemost
  • 3 dl kokosmelk
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 3 dråpe tabasco
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Knus sitrongresset.
  2. Kok opp kokosmelk, eplemost og buljong.
  3. Fres grønnsakstrimlene i olje i en kjele. Tilsett ingefær, chili og sitrongress.
  4. Hell på den varme kokosmelkblandingen.
  5. La suppen småkoke i 4-5 minutter.
  6. Tilsett hakket koriander mot slutten av koketiden.
  7. Smak til med salt og pepper.

 

Fjern sitrongresset før servering.

Server suppen varm evt. med godt brød til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 28
Legg til på Min side
Del på Facebook