Kinesiske vårruller

Gylne og sprø vårruller på thailansk vis

Lekre, sprø og gylne vårruller er gøy å lage selv, og enklere å lage enn du kanskje tror. Fyllet består av deilige grønnsaker, og vi lover at de vil falle i smak. Server dem gjerne med salat, jasminris og selvsagt søt chilisaus til.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

 1. Varm opp 1 ss olje i en dyp stekepanne.
 2. Rens sjampinjong og hakk dem fint opp.
 3. Surr i pannen sammen med presset hvitløk, revne gulrøtter, finsnittet hovedkål, fiskesaus, soyasaus, sukker og 1 ts av den hakkede chilien i ca. 5 minutter.
 4. Hell blandingen opp i en sikt og la evt. overskytende væske dryppe fra.
 5. Avkjøl blandingen, og vend til slutt inn bønnespirer.
 6. Kok glassnudlene etter anvisning på pakken og la dem renne godt av i en sikt. Hakk dem deretter grovt opp og vend dem inn i grønnsakblandingen.
 7. Legg et risflak på en fjøl slik at det ene hjørnet peker inn mot deg. Legg 1 ss av grønnsakblandingen midt på risflaket. Pensle med pisket egg på kantene og brett flakets sider inn over fyllet.
 8. Pensle igjen, og rull så risflaket sammen om fyllet til små ruller.
 9. Fortsett på denne måten med resten av vårrullene.
 10. Varm olje opp i en kjele/gryte til fritering. 2 cm opp fra kjelens bunn holder. Oljen skal være så varm at et stykke brød blir gyllent på et minuts tid.
 11. Frityrstek 4 vårruller av gangen til de er sprøe gylne.
 12. Legg de ferdig stekte vårrullene over på kjøkkenpapir .
 13. NB. Ha alltid et grytelokk klart om du skulle være så uheldig at oljen tar fyr. Legg i tilfelle da straks på lokket og trekk gryten av platen. Forsøk ALDRI å slukke med vann!
 14. Server de nystekte vårrullene sammen med en salat laget f.eks. av snittet hodekål, tomater, slangeagurk, vårløk og hakket frisk koriander.
 15. Kokt jasminris og søt chilisaus til er et "must".
Legg til på Min side
Del på Facebook