Hermetisert frukt

Å hermetisere gir oss muligheten til å ta vare på og forlenge vår norske fruktsesong. Både epler, pærer, plommer, moreller og kirsebær er godt egnet til hermetisering. Men også rips, stikkelsbær og rabarbra kan hermetiseres med godt resultat.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg frukt, f.eks. pære
  • 400 g sukker
  • 1 l vann

Fremgangsmåte

Her kan du bruke den frukten som passer deg, f.eks. pærer, plommer, epler, moreller eller kirsebær.

Frukten vaskes, skrelles og deles. Kok sukkerlake av sukker og vann. Trekk frukten forsiktig i sukkerlaken ved 80-90°C, til den blir mør. Legg deretter frukten over på rene og varme glass.

Sukkerlaken kokes opp igjen, siles og helles over frukten på glassene. Hell på så mye at glassene nesten renner over. Tørk av kanten med en ren klut om nødvendig og skru på lokket.

Avkjøl og skru lokket fastere på før glassene settes kjølig for lagring.

Tips: Sukkerlaken kan smakssettes f.eks. med vaniljestang, hel kanel eller stjerneanis.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 48
Legg til på Min side
Del på Facebook