Gnocchi

Hjemmelaget gnocchi

Myke, luftige gnocchi kan du lage hjemme på under halve tiden av tradisjonelle oppskrifter – med bare noen få enkle ingredienser. Denne raske metoden gir deg perfekt konsistens og smak, uten lange koketider eller avansert utstyr.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 750 g poteter
  • 1 egg
  • 100 g hvetemel
  • En klype salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Stikk hull i poteten med en gaffel ca. 10 ganger.
  2. Gni olje og salt rundt poteten. Putt poteten på en tallerken og kjør den på full guffe i mikrobølgeovnen i 5-10 minutter. Hvis du ikke har mikrobølgeovn så kan du koke potetene i lettsaltet vann til de er møre (ca. 25-30 min)
  3. Sjekk om poteten er mør ved å stikke en kniv i den. Hvis du kan løfte kniven ut at poteten følger ette så er den mør.
  4. Kutt poteten i to og skrap ut fyllet. Ha fyllet i en bolle og bland inn mel, salt og egg. Kna den lett – til du har en myk, men ikke klissete deig.
  5. Dryss litt mel utover en fjøl. Ha på deigen og form til lange pølser (ca. 2 cm tykke) og skjær i små biter.
  6. Gnocchien kan både stekes og kokes:
    • Steking: Ha gnocchi rett i en stekepanne på medum høy varme med en klatt smør. Stek i 2-3 minutter til du får stekeskorpe. Servér på tallerken med revet parmesan og ferske urter.
    • Koking: Ha gnocchi i lettsaltet vann til de flyter opp (ca. 2 minutter). Ta dem ut og ha sammen med din favoritt-pastasaus.
Del på Facebook