Hjemmelaget tomatketchup

Ingredienser

Hjemmelaget tomatketchup

40-60 min

Ingenting er som hjemmelaget ketchup. Den holder seg i kjøleskapet i en måneds tid, og er stas å servere.

Fremgangsmåte

  1. Fres løk og hvitløk blank i olje i en kjele.
  2. Ha i resten av ingrediensene, og la sausen småkoke i ca. 45 minutter til den tykner.
  3. Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og kjær sausen helt glatt. Om du ønsker, så kan du passere den gjennom en fin sil for å få den glattere.
  4. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.
  5. Synes du ketchupen er litt tynn, så kan du koke den litt til.
  6. Hell ketchupen på rene, varme og tørre glass eller flasker og skru på lokk med en gang.
  7. Avkjøl helt.

 

Ketchupen er holdbar i minst en måned om den oppbevares kaldt i kjøleskap.

Hvor godt likte du oppskriften?