Ingredienser
Hjertesalat med bakte gulrøtter
Under 20 min
1,5 av 5 om dagen
Hjertesalat med bakte gulrøtter som er vendt inn i en sitrusvinaigrette er det perfekte mellommåltidet eller som en lett snacks.
Fremgangsmåte
- Skrell gulrøttene og del de i staver.
a. Del gulrot i to på langs, og så i to på langs igjen. Så deler du de i to på tvers. Da skal du ha 8 stk gulrotstaver pr gulrot.
b. Vend de inn i rapsolje og krydre med salt og pepper. - Sett ovn på 200 grader og stek gulrøttene i ca 5 min til nesten gjennomstekt – skal ha en liten hard kjerne. Avkjøl
- Kutt av den nederste stilken på hjertesalaten, slik at det er enkelt å få hele blader ut av salaten
- Lag sitrusvinaigrettes ved å blande sammen juice av lime og honning til det er oppløst. Spe på med olivenolje til ønsket smak og konsistens. Smak til med salt
- Rist solsikkekjerner gylne i panne til de får en lys farge. Avkjøl
- Vend sammen avkjølte gulrøtter med sitrusvinaigrettes.
- Anrett ca 50 gr av gulrotblandingen i hvert av salatbladene. Toppes med ristede solsikkekjerner og ertekarse på toppen