Hot honey (chilihonning)

Hot honey (chilihonning)

Lag din egen hot honey hjemme med bare fire ingredienser! Denne spicy honningen med chili, hvitløk og rødløk gir et perfekt balansert kick som passer til alt fra pizza og ost til grillede grønnsaker og burger.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Del rødløken i fire like store biter.
  2. Skjær så rødløk, hvitløk og chili i så tynne skiver du klarer. Hvis du ønsker en mindre sterk smak: Fjern frøene i chilien.
  3. Legg rødløk, hvitløk, chili, urter og salt i et rent syltetøyglass (ca. 3-5 dl volum). Sterilisér det gjerne først med kokende vann for økt holdbarhet.
  4. Hell over honning til det dekker ingrediensene fullstendig.
  5. Rør forsiktig for å fjerne luftbobler. Ha på litt mer honning ved behov så grønnsakene er dekket av honning.
  6. Ha på lokk og sett glasset i et romtemperert sted et par timer - gjerne over natten. Grønnsakene og honningen vil begynne å fermentere så smått og du vil vil raskt få en deilig tyntflytende saus når vannet trekker ut av grønnsakene og blander seg med honningen. Hvis grønnsakene er i tykkere skiver kan det trenge en dag ekstra at smakene blandes ordentlig.
  7. Bruk grønnsakene som topping på hamburger, pizza, ost, salat, grilla fisk og kjøtt. Honningen kan også brukes som smakstilsetter i dressinger, sauser og marinader. 
  8. Oppbevares i kjøleskap. 
Del på Facebook