Hvit pizza med squash og sitron

Ingredienser

Hvit pizza med squash, vårløk og sitron

Over 60 min
1 av 5 om dagen

Prøv en hvit pizza-variant. Her har vi brukt saus av creme fraiche, hvitløk og sitron. Grønnsakene kan du variere. Festaost setter en fin smak.

Fremgangsmåte

  1. Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
  2. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, minst 1 time.
  3. Elt deigen og kjevle den tynt ut. Ha den over på et stekebrett med bakepapir.
  4. Finhakk hvitløk. Bland med creme fraiche. Vask sitronen og rasp i det gule på skallet. Klem ut saft av sitronen.
  5. Bre sausen over pizzabunnen.
  6. Skyll og tørk squashen. Del den i halve skiver. Ha squashen i et dørslag og strø på salt. Squashen skal renne godt av seg. Da får du best resultat. Tørk den.
  7. Skyll og tørk vårløken og skjær den i grove ringer.
  8. Sett ovnen på 230 grader.
  9. Ha squash, vårløk og smuldret fetaost på pizzabunnen. Kvern pepper på.
  10. Stek pizzaen til midt i ovnen til den er sprø og ferdig.
  11. Server med basilikumblader og noen dråper god olivenolje

Hvor godt likte du oppskriften?