Pizza med blomkål og aromasopp

Sesongens råvarer kan mer enn gjerne brukes på Pizza. Her spiller blomkål hovedrollen, og den vil garantert falle i smak.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pizzadeig

  • 0,5 pk gjær eller 1 ts tørrgjær
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 300 g hvetemel

Topping

Fremgangsmåte

  1. Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
  2. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, minst 1 time.
  3. Elt deigen og kjevle den tynt ut. Ha den over på et stekebrett med bakepapir.
  4. Sett ovnen på 230 grader.
  5. Skjær rødløk i skiver.
  6. Fjern stilken på blomkålen og del den i buketter og deretter i skiver. Det som blir igjen av blomkålen deler du i fine biter til smuler. De skal også på pizzaen.
  7. Skjær aromasoppen i skiver og stek den raskt i varm panne. Ha på litt salt.
  8. Spre pizzasaus på deigen. Ha på revet ost. Spar litt til å ha på toppen om du ønsker.
  9. Ha på rødløk, blomkålsmuler og til sist pene blomkålskiver og aromasoppen. Dryss evt litt av osten på toppen.
  10. Frisk rosmarin drysses på de siste 5 minuttene av steketiden.
  11. Det er viktig med høy varme for å få en fin sprø bunn. Om pizzaen ser ferdig ut men bunnen trenger litt mer steketid, sett pizzaen på nederste rille de siste minuttene.
Sist oppdatert mandag 8. juni 2020
Legg til på Min side
Del på Facebook