Ingredienser
Focaccia med jordbær
Over 60 min
Nydelig langpannekake med herlige jordbær som er perfekt kaffemat på sommeren. Bak flere når du er igang, for den er kjempefin å fryse. Pynt i så fall med jordbærene når den skal serveres.
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett fingervarm melk (ikke over 37 grader C) og rør til gjæren er oppløst
- Bland i salt, kardemomme og sukker.
- Tilsett halvparten av melet.
- Tilsett smøret under omrøring.
- Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.
- Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.
- La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.
- Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i langpanne på 25 x 35 cm som er kledd med bakepapir.
- Lag små groper i deigen og legg i kransekakemassen og friske jordbær.
- La kaken etterheve i ca. 40 minutter.
- Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandekflak.
- Stek foccaciaen på nederste rille i ovnen på 200°C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
- Pynt foccaciaen med litt melisglasur og friske jordbær.
- Skjæres i ruter ved servering.