Jordbær focaccia på rist

Focaccia med jordbær

Nydelig langpannekake med herlige jordbær som er perfekt kaffemat på sommeren. Bak flere når du er igang, for den er kjempefin å fryse. Pynt i så fall med jordbærene når den skal serveres.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 2,5 dl lettmelk - fingervarm
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 2,5 ss sukker
  • 6,5 dl hvetemel
  • 75 g mykt smør eller plantemargarin

Fyll

Pynt

  • 1 egg til pensling
  • 50 g mandelflak
  • melisglasur
  • friske jordbær

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett fingervarm melk (ikke over 37 grader C) og rør til gjæren er oppløst
  2. Bland i salt, kardemomme og sukker.
  3. Tilsett halvparten av melet.
  4. Tilsett smøret under omrøring.
  5. Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.
  6. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.
  7. La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.
  8. Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i langpanne på 25 x 35 cm som er kledd med bakepapir.
  9. Lag små groper i deigen og legg i kransekakemassen og friske jordbær.
  10. La kaken etterheve i ca. 40 minutter.
  11. Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandekflak.
  12. Stek foccaciaen på nederste rille i ovnen på 200°C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
  13. Pynt foccaciaen med litt melisglasur og friske jordbær.
  14. Skjæres i ruter ved servering.
Del på Facebook