Jordbær focaccia på rist

Ingredienser

Focaccia med jordbær

Over 60 min

Nydelig langpannekake med herlige jordbær som er perfekt kaffemat på sommeren. Bak flere når du er igang, for den er kjempefin å fryse. Pynt i så fall med jordbærene når den skal serveres.

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett fingervarm melk (ikke over 37 grader C) og rør til gjæren er oppløst
  2. Bland i salt, kardemomme og sukker.
  3. Tilsett halvparten av melet.
  4. Tilsett smøret under omrøring.
  5. Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.
  6. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.
  7. La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.
  8. Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i langpanne på 25 x 35 cm som er kledd med bakepapir.
  9. Lag små groper i deigen og legg i kransekakemassen og friske jordbær.
  10. La kaken etterheve i ca. 40 minutter.
  11. Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandekflak.
  12. Stek foccaciaen på nederste rille i ovnen på 200°C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
  13. Pynt foccaciaen med litt melisglasur og friske jordbær.
  14. Skjæres i ruter ved servering.

Hvor godt likte du oppskriften?