Jordbær-focaccia

Nydelig langpannekake med herlige jordbær som er perfekt kaffemat på sommeren. Bak flere når du er igang, for den er kjempefin å fryse. Pynt i så fall med jordbærene når den skal serveres.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 2,5 dl lettmelk - fingervarm
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 2,5 ss sukker
  • 6,5 dl hvetemel
  • 75 g mykt smør eller plantemargarin

Fyll

  • 50 g kransekakemasse
  • 20 jordbær

Pynt

  • 1 egg til pensling
  • 50 g mandelflak
  • melisglasur
  • friske jordbær

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett fingervarm melk (ikke over 37 grader C) og rør til gjæren er oppløst.

Bland i salt, kardemomme og sukker.

Tilsett halvparten av melet.

Tilsett smøret under omrøring.

Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.

Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.

La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.

Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i langpanne på 25 x 35 cm som er kledd med bakepapir.

Lag små groper i deigen og legg i kransekakemassen og friske jordbær.

La kaken etterheve i ca. 40 minutter.

Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandekflak.

Stek foccaciaen på nederste rille i ovnen på 200°C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Pynt foccaciaen med litt melisglasur og friske jordbær.

Skjæres i ruter ved servering.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 13
Legg til på Min side
Del på Facebook