Ostekakestykke toppet med friske jordbær på en hvit tallerken, omgitt av flere jordbær og blomster.

Ingredienser

Ostekake med jordbær

Over 60 min

Ostekake med jordbær er en fristende dessert eller kake til ettermiddagskaffen. Den kan lages dagen i forveien. Skal stekes, men du kan også bruke din egen paideigoppskrift.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Kle en paiform (24 cm i diameter) med deigen og klem den godt ned. Prikk bunnen godt med en gaffel. Sett formen i kjøleskap i ca. 30 minutter. Forstek paideigen midt i ovnen i 8-10 minutter. Den må ikke bli for brun.
  3. Skyll og rens bærene. Skjær 12-16 jordbær i skiver.
  4. Visp sammen crème fraîche, kremost, egg, limeskall, limesaft og sukker.
  5. Dekk bunnen av paiskallet med jordbærskivene og hell fyllet over.
  6. Stek kaken midt i ovnen til fyllet har stivnet, ca. 40 minutter.
  7. Avkjøl kaken i formen.
  8. Pynt kaken med jordbær og dryss sukker over bærene. Pynt gjerne med mynte- eller sitronmelisseblader.

Hvor godt likte du oppskriften?