Tre glass fylt med jordbærsalsa på en brun fjøl

Ingredienser

Jordbærsalsa med agurk og rødløk

20-40 min

Salsa, som betyr saus, finnes i mange, mange varianter, og er et fargerikt og sunt bidrag til middagen. Denne salsaen med jordbær, slangeagurk og rødløk smaker like godt til temperert ost som til grillmaten.

Fremgangsmåte

  1. Skyll jordbær med hamsen på, rens dem og del i små biter.
  2. Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger.
  3. Finhakk rødløken og hvitløken.
  4. Bland jordbær- og agurkterninger med finhakket rødløk, chili og hvitløk.
  5. Tilsett olje, eddik og limesaft.
  6. Smak til med grovmalt pepper.
  7. Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering. Da får smakene "satt" seg.
  8. Salsaen kan oppbevares på tette glass i kjøleskapet, og holder seg fint i noen dager.

Hvor godt likte du oppskriften?