Jordbærsalsa med agurk og rødløk

Salsa, som betyr saus, finnes i mange, mange varianter, og er et fargerikt og sunt bidrag til middagen. Denne salsaen med jordbær, slangeagurk og rødløk smaker like godt til temperert ost som til grillmaten.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g jordbær
  • 0,5 slangeagurk
  • 1 rødløk
  • litt nykvernet pepper
  • 1 finhakket rød chili
  • 2 båt hvitløk
  • saften av 1 lime
  • 2 ss olje
  • 1 ss vineddik

Fremgangsmåte

Skyll jordbær med hamsen på, rens dem og del i små biter.

Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger.

Finhakk rødløken og hvitløken.

Bland jordbær- og agurkterninger med finhakket rødløk, chili og hvitløk.

Tilsett olje, eddik og limesaft.

Smak til med grovmalt pepper.

Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering. Da får smakene "satt" seg.

Salsaen kan oppbevares på tette glass i kjøleskapet, og holder seg fint i noen dager.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook