Kanelboller med epler

Kanelboller med eple

Deilige, luftige boller fylt med en søt og krydret blanding av kanel, sukker og eplebiter. Perfekt som helgekos, til kaffepausen eller når du vil imponere gjester med hjemmelaget bakst.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1,2 l hvetemel
  • 5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 100 g romtemperert smør
  • 2 dl sukker
  • 1 egg
  • 0,5 ts salt

Fyll

  • 5 epler
  • 50 g romtemperert smør
  • 1 ss malt kanel
  • 3 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret over svak varme. Tilsett melk og la det varme til fingervarmt (ikke over 36 grader).
  2. Smuldre gjær i en bakebolle, tilsett salt og sukker, og hell på væsken. Rør til gjæren er oppløst.
  3. Tilsett melet - litt om gangen - og bland sammen det godt sammen.
  4. Elt deigen godt med hendene til den er glatt og smidig, og tilsett mer mel om det er nødvendig.
  5. Sett deigen til heving et lunt sted i ca. 40 minutter. La den heves til ca. dobbelt størrelse.
  6. Lag fyllet ved å røre sammen smør, kanel og sukker. Kutt eplene i ca. 0.5 cm store terninger.
  7. Sett stekeovnen på 220 grader over og undervarme.
  8. Når deigen har hevet ferdig: Dryss lett mel utover benken, ha på deigen og kjevle den til en avlang firkant. Smør på smørfyllet og dryss over epleterningene.
  9. Rull deigen til en avlang pølse og kutt deigen i 3-4 cm tykke boller.
  10. Ha bakepapir i en stekeform og fordel bollene utover med litt mellomrom mellom seg. La bollene etterheve 15 minutter. (eller 40 mini følge annen oppskrift)
  11. Stek bollene i 10 - 12 minutter. Hold godt øye med dem så de ikke blir for mørke - alle ovner er forskjellige.
  12. Avkjøl bollene på en stekerist.
Del på Facebook