Ingredienser
Kanelboller med eple på primus
20-40 min
Kanelboller med eple er en herlig dessert å lage ute på tur. Dette er enkel turmat på primus, og du kan forberede deigen hjemme slik du raskt har ferske og varme snurrer på tur.
Fremgangsmåte
- I en liten skål: Bland sukker, kanel og smør.
- Fjern kjernen på eplet og skjær i små terninger.
- Rull pizzadeigen ut på et lite brett eller fjøl. Smør et tynt lag smør utover.
- Dryss eplebitene jevnt utover deigen.
- Form deigen til en pølse og del den i skiver på ca. 2–3 cm. Lager du deigen hjemme på forhånd, kan du beholde den i pølseformen og oppbevare den i en pose slik at det er enklere å ta den med.
- Ha litt olje i en primuspanne.
- Legg bollene med snittflaten ned.
- Stek på lav til middels varme under lokk (du kan bruke lokket til panna eller folie).
- Stek 7-10 minutter på hver side, til deigen er gjennomstekt og lett gyllen.
- Snu forsiktig – gjerne med stekespade, slik at de ikke mister fasongen
- Nyt dem varme.