Mat på primus - kanelsnurrer

Kanelboller med eple på primus

Kanelboller med eple er en herlig dessert å lage ute på tur. Dette er enkel turmat på primus, og du kan forberede deigen hjemme slik du raskt har ferske og varme snurrer på tur.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne - gjerne grov
  • 6 ss smør
  • 1 dl brunt sukker
  • 0,5 dl hvitt sukker
  • 1,5 ts malt kanel
  • 2 epler

Fremgangsmåte

  1. I en liten skål: Bland sukker, kanel og smør.
  2. Fjern kjernen på eplet og skjær i små terninger.
  3. Rull pizzadeigen ut på et lite brett eller fjøl. Smør et tynt lag smør utover.
  4. Dryss eplebitene jevnt utover deigen.
  5. Form deigen til en pølse og del den i skiver på ca. 2–3 cm. Lager du deigen hjemme på forhånd, kan du beholde den i pølseformen og oppbevare den i en pose slik at det er enklere å ta den med. 
  6. Ha litt olje i en primuspanne. 
  7. Legg bollene med snittflaten ned.
  8. Stek på lav til middels varme under lokk (du kan bruke lokket til panna eller folie).
  9. Stek 7-10 minutter på hver side, til deigen er gjennomstekt og lett gyllen.
  10. Snu forsiktig – gjerne med stekespade, slik at de ikke mister fasongen
  11. Nyt dem varme.
Steketiden kan variere ut i fra varmen du har på primusen. Juster ned varmen dersom du ser at snurrene fort blir brune, for å unngå at de blir brent og ujevnt stekt. 
Del på Facebook