Kremet gnocchi med sopp og spinat

Kremet gnocchi med sopp og spinat

Kremet gnocchi med stekt sopp og spinat er en deilig middag med myke potetgnocchi med en fløyelsmyk saus av fløte, dijonsennep og parmesan. Servér som den er eller med stekt fisk.
40-60 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 600 g gnocchi
  • 65 g babyspinat
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 250 g frisk sjampinjong i tynne skiver
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts dijonsennep
  • 30 g revet parmesan
  • Valgfritt 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Varm smør/olje i en stor panne på høy varme.
  2. Tilsett sopp og la dem steke på én side uten å røre for mye først, slik at de får fin farge.
  3. Tilsett løk og hvitløk mot slutten og stek til alt er gyllent.
  4. Krydre med litt salt og pepper. Sett til side i pannen.
  5. Tilsett fløten, dijonsennep og soyasaus i pannen med sopp.
  6. Rør forsiktig, og la det hele småputre i 3–5 minutter til sausen tykner litt.
  7. Juster smaken med salt, pepper og evt. litt sitronsaft eller revet parmesan.
  8. Ha spinaten i pannen og rør til den faller sammen (ca. 1 minutt).
  9. Ha oppi gnocchi og rør til det er dekket av sausen.
  10. Server med en gang, gjerne toppet med mer ost eller friske urter (som persille eller timian). 
Topp gjerne med stekt fisk eller ristede pinjekjerner for ekstra proteiner.
Del på Facebook