Kylling med feta- og rødbetpuré
Ovnsbakt kylling, sprø poteter og en deilig rødbetpuré med hvite bønner og kremet fetaost – en fargerik og smakfull middag som hele familien vil elske. Servér gjerne med en frisk salat.
40-60 min
2 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
Ovnsbak ingrediensene:
- Forvarm ovnen til 220°C (over- og undervarme).
- Ha potetene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje, halvparten av paprikapulveret, halvparten av oreganoen og en klype salt og pepper. Vend godt.
- Skrell rødbetene og del de i fire. Hvis du bruker store rødbetter, så del de i seks eller åtte avhengig av størrelsen. Pakk rødbettene inn i alluminiumsfolie med en skvett olje. Legg folien på midten av stekebrettet - oppå potetene.
- Stek i ovnen i 25-30 minutter til rødbetene er møre og potetene begynner å bli gylne og sprø.
- Mens du venter: marinér kyllingen i olje, resten av paprikapulveret og oreganoen, og en klype salt og pepper.
- Ta ut rødbetene og la de dampe fra seg inni folien.
- Legg kyllingen oppå potetene og sett formen inn i ovnen igjen til potetene er gylne og kyllingen ferdig stekt (ca. 20-25 minuter til).
Lag fetasaus med rødbet:
- Ha rødbetene i en blender med fetaost, hvite bønner, hvitløk og sitronsaft i en food processor eller blender.
- Kjør til du får en helt glatt, kremet saus. Smak til med salt og evt. mer sitron.
Servér:
- Servér kylling og poteter med fetasausen. Gjerne med en salat ved siden av.
- Topp med friske urter og litt mer fetaost.