Kylling med rødbetpurè og poteter

Kylling med feta- og rødbetpuré

Ovnsbakt kylling, sprø poteter og en deilig rødbetpuré med hvite bønner og kremet fetaost – en fargerik og smakfull middag som hele familien vil elske. Servér gjerne med en frisk salat.
40-60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 600 g poteter
  • 400 g kylling - filet eller lår
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ts tørket oregano

Fetasaus med rødbet

Fremgangsmåte

Ovnsbak ingrediensene:

  1. Forvarm ovnen til 220°C (over- og undervarme).
  2. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje, halvparten av paprikapulveret, halvparten av oreganoen og en klype salt og pepper. Vend godt.
  3. Skrell rødbetene og del de i fire. Hvis du bruker store rødbetter, så del de i seks eller åtte avhengig av størrelsen. Pakk rødbettene inn i alluminiumsfolie med en skvett olje. Legg folien på midten av stekebrettet - oppå potetene.
  4. Stek i ovnen i 25-30 minutter til rødbetene er møre og potetene begynner å bli gylne og sprø.
  5. Mens du venter: marinér kyllingen i olje, resten av paprikapulveret og oreganoen, og en klype salt og pepper.
  6. Ta ut rødbetene og la de dampe fra seg inni folien.
  7. Legg kyllingen oppå potetene og sett formen inn i ovnen igjen til potetene er gylne og kyllingen ferdig stekt (ca. 20-25 minuter til).


Lag fetasaus med rødbet:

  1. Ha rødbetene i en blender med fetaost, hvite bønner, hvitløk og sitronsaft i en food processor eller blender.
  2. Kjør til du får en helt glatt, kremet saus. Smak til med salt og evt. mer sitron.

Servér:

  1. Servér kylling og poteter med fetasausen. Gjerne med en salat ved siden av.
  2. Topp med friske urter og litt mer fetaost.
Del på Facebook