Kyllinggryte med karri

Kyllingryte med karri

En enkel og smaksrik gryte med kylling, grønnsaker og eple. Passer godt for barn som liker litt, men ikke for mye, krydder.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet
  • 2 ss rapsolje eller olivenolje
  • 2 epler
  • 2 store gulrøtter
  • 2 paprika gjerne ulike farger
  • 1 gul løk
  • 400 ml lett kokosmelk
  • 4 dl vann
  • 1 buljongterning
  • 1 ss karri
  • 2 ss maisstivelse (maizena)

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisning på pakken
  2. Skjær epler i terninger, gulrøttene i tynne skiver og paprika i strimler. Skrell og grovhakk løk.
  3. Skjær kyllingen i biter på ca. 2x2 cm.
  4. Varm olje i en stor gryte på middels varme. Tilsett løk, gulrøtter og paprika, og stek i ca 5 minutter.
  5. Rør inn karri, tilsett vann, buljong og kokosmelk
  6. Kok opp, senk varmen, tilsett kyllingbitene og la det småkoke i ca 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt og grønnsakene er møre.
  7. Bland 2 ss maisenna med 2 ss kaldt vann til en jevn blanding. Rør blandingen inn i gryten og la det småkoke i et par minutter til sausen tykner. 
  8. Tilsett eplebitene før servering.
  9. Server gryten med fullkornsris eller byggris.
Del på Facebook