Kyllinggryte med karri

Ingredienser

Kyllingryte med karri

20-40 min

En enkel og smaksrik gryte med kylling, grønnsaker og eple. Passer godt for barn som liker litt, men ikke for mye, krydder.

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisning på pakken
  2. Skjær epler i terninger, gulrøttene i tynne skiver og paprika i strimler. Skrell og grovhakk løk.
  3. Skjær kyllingen i biter på ca. 2x2 cm.
  4. Varm olje i en stor gryte på middels varme. Tilsett løk, gulrøtter og paprika, og stek i ca 5 minutter.
  5. Rør inn karri, tilsett vann, buljong og kokosmelk
  6. Kok opp, senk varmen, tilsett kyllingbitene og la det småkoke i ca 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt og grønnsakene er møre.
  7. Bland 2 ss maisenna med 2 ss kaldt vann til en jevn blanding. Rør blandingen inn i gryten og la det småkoke i et par minutter til sausen tykner. 
  8. Tilsett eplebitene før servering.
  9. Server gryten med fullkornsris eller byggris.

Laget i samarbeid med Matjungelen.no

Tips! Kylling kan fint byttes ut med kikerter eller laks.

Hvor godt likte du oppskriften?