Luksuriøs potetmos med hvitløk

Når hvitløken koker med potetmosen får den en søtlig og mindre sterk smak, som gjør seg meget godt i denne hjemmelagede mosen med kremfløte og kruspersille.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Det kan virke skremmende med så mye hvitløk. Men kokingen gjør hvitløken mild og smaken behagelig, og du vil angre om du bruker mindre.

 

Sett over vann. Del hvitløken i båter, ha dem i det kokende vannet og la dem koke i 2 min. Ta opp båtene og skrell dem mens de er varme. Ha smøret i den varme gryten og la hvitløkbåtene putre i smøret over svak varme til de er møre, men ikke brune (20 min). Dette kan gjøres ferdig på forhånd.

 

Rør melet i hvitløksgryten over svak varme. Det skal skumme, men ikke bli brunt (2 min). Ta gryten av varmen. Kok opp melken og rør den i hvitløksgryten sammen med salt og pepper. Kok under omrøring i 1 min. Mos hvitløkbåtene med en teskje, la det småkoke i 2 min og sett til side.

 

Kok opp vann. Skrell potetene, del dem i fire og kok til de er møre. Hell ut vannet, damp potetene godt, og mos dem. Ta gryten av varmen og rør inn smøret, omtrent en skje av gangen. Smak til med salt og pepper.

 

Like før servering varmer du opp hvitløksausen og rører den inn i mosen, en skje av gangen. Rør så inn fløten, skje for skje, men pass på at mosen ikke blir for tynn. Helt til slutt rører du inn den hakkede kruspersillen.

Legg til på Min side
Del på Facebook