Matmuffins med grønnsaker

Grove matmuffins er supert i matpakken for store og små. Lag en grov røre og bland inn grønnsakene du liker best eller å få brukt opp grønnsakrester du har i kjøleskapet.
40-60 min

Ingrediensliste

Grov røre

  • 3 egg
  • 0,5 dl rapsolje
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 1,5 dl havregryn
  • 100 g revet hvitost
  • 0,5 dl lettmelk
  • 0,5 ts salt

Fyll med revet gulrot

  • 2 revet gulrot
  • 1 hakket rød paprika
  • 3 ss solsikkekjerner

Fyll med tomater

  • 20 små tomat i skiver eller delt i to
  • 3 ss solsikkekjerner
  • 2 ss finhakkede soltørkede tomater
  • 0,5 finhakket rødløk

Fyll med spinat

  • 1 ss rapsolje til steking
  • 2 dl frisk spinat - godt vasket
  • 2 finhakket vårløk

Fremgangsmåte

Rør sammen eggene, og tilsett olje, yoghurt og melk.

Mal havregryn til mel med f.eks. en stavmikser.

Bland sammen alt det tørre og rør dette inn i eggeblandingen.

Del deigen om du ønsker forskjellige fyll i muffinsene.

Rør inn grønnsaksfyllet og ost.

Fyll muffinsformer 2/3 fulle med røren og stek muffinsene midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Avkjøl på rist.

Fyll med spinat må bearbeides litt før det tilsettes deigen: Fres vårløk myk i olje i en varm stekepanne. Tilsett spinaten. Rør om til den faller sammen. Avkjøl litt.

Sist oppdatert 4. september 2018
Liker 12
Legg til på Min side
Del på Facebook