Ovnsbakt fiskerett med fargerike cherrytomater, oliven og urter i en hvit ildfast form med grønne håndtak.

Ingredienser

Laks i tomatsaus

20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Herlig alt-i-ett form med tomater, paprika og laks smakt til med hvitløk, sitron og basilikum. Bare å sette over potetene mens formen står i ovnen.

Fremgangsmåte

  1. Legg fisken i smurt ildfast form. Strø på salt og pepper.
  2. Del tomatene i to og legg dem over fisken.
  3. Bland sammen olivenolje, paprika, sitronskall, hvitløk, oliven og basilikum.
  4. Hell blandingen over fisken.
  5. Bak formen på nederste rille i ovnen på 225°C i 15-20 minutter, avhengig av fiskestykkenes tykkelse, til den er gjennomstekt.
  6. Strø på pinjekjerner når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
  7. Server formen f.eks. med kokte poteter eller ris til.

Hvor godt likte du oppskriften?