Ostekake med jordbær på stettefat

Ingredienser

Mini ostekaker med jordbær

Over 60 min

Ostekake kan også lages i porsjonsformer, og her har vi brukt muffinsformer. Kremen smaker friskt av lime, og sammen med jordbær blir dette en deilig dessert.

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør, knus kjeksen og bland det sammen.
  2. Sett muffinsformene i en rund stor kakeform i metall slik at de står støtt.
  3. Fordel kjeksblandingen i formene og press sammen.
  4. Stek kjeksbunnene på 200°C i 10-15 minutter og avkjøl. 
  5. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter.
  6. Rør kremost, limesaft, limeskall og crème fraîche sammen med melis.
  7. Klem vannet ut at gelatinplatene og smelt dem i 1 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i oste- og crème fraîche-blandingen.
  8. Pisk fløten til krem og bland inn i oste- og crème fraîche-blandingen.
  9. Fordel ostekremen i muffinsformene oppå kjeksbunnene og sett kakene i kjøleskap til de har stivnet - minst 1 time.
  10. Pynt kakene med jordbær i båter eller skiver og f.eks. små sitronmelisse-blader.
  11. Denne oppskriften gir 12 små ostekaker. Du kan også lage kaken i en stor paiform.

Hvor godt likte du oppskriften?