Ingredienser
Mini ostekaker med jordbær
Over 60 min
Ostekake kan også lages i porsjonsformer, og her har vi brukt muffinsformer. Kremen smaker friskt av lime, og sammen med jordbær blir dette en deilig dessert.
Fremgangsmåte
- Smelt smør, knus kjeksen og bland det sammen.
- Sett muffinsformene i en rund stor kakeform i metall slik at de står støtt.
- Fordel kjeksblandingen i formene og press sammen.
- Stek kjeksbunnene på 200°C i 10-15 minutter og avkjøl.
- Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter.
- Rør kremost, limesaft, limeskall og crème fraîche sammen med melis.
- Klem vannet ut at gelatinplatene og smelt dem i 1 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i oste- og crème fraîche-blandingen.
- Pisk fløten til krem og bland inn i oste- og crème fraîche-blandingen.
- Fordel ostekremen i muffinsformene oppå kjeksbunnene og sett kakene i kjøleskap til de har stivnet - minst 1 time.
- Pynt kakene med jordbær i båter eller skiver og f.eks. små sitronmelisse-blader.
- Denne oppskriften gir 12 små ostekaker. Du kan også lage kaken i en stor paiform.