Mini-quiche

Mini-quiche

Disse mini-quichene i fire forskjellige varianter er fullspekket med smak og perfekte til koldtbordet. Enkle å lage, lette å servere – og garantert en suksess hos både små og store gjester!
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 6 plater butterdeig
  • 3 egg
  • 3 dl helmelk
  • Salt og pepper

Feta og spinat

  • 65 g babyspinat
  • 50 g fetaost

Brokkoli og bacon

Karamellisert løk og cherrytomat

Røkelaks og rødløk

Fremgangsmåte

1. Forbered bunnen

  • Kjevle butterdeigen lett ut og stikk ut sirkler med et stort glass eller kopp (ca. 7 cm i diameter). Trykk dem forsiktig ned i en smurt muffinsform eller små terteformer.
  • Stikk hull me den gaffel i bunnen av deigen.
  • Pisk ett egg og pensle deigen.

2. Lag eggestanden

  • Pisk resten av eggene, melk, salt og pepper sammen i en bolle.

3. Lag fyllet til hver variant

  • Feta og spinat: Fres spinaten raskt i panne hvis den er fersk. Skru av varmen og bland med smuldret feta.
  • Brokkoli og bacon: Skjær brokkolien i små buketter. Damp den i ca. 2 minutter og hakk i små biter. Bland med sprøstekt bacon.
  • Stekt løk og tomat: Stek løk i smør på medium høy varme til den blir gyllen og søt (5 minutter). Del tomatene i fire og stek med løken i fem minutter til.
  • Røkelaks og rødløk: Del laksen og rødløken i små biter. Pynt med dill etter steking.

4. Montering og steking

  • Fyll hver bunn med ønsket fyll, topp med eggestand nesten opp til kanten.
  • Forvarm ovnen til 200°C over- og undervarme. Stek i midten av ovnen til de er gyldne i kanten og fyllet er fast (ca 20–25 minutter).
  • Kan serveres varme eller romtempererte. Perfekt som del av et tapasbord!
Del på Facebook