Ingredienser
Nykålruller
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Sprek variant av vårruller hvor vi har brukt blader av nykål i stedet for risark. Fyllet er foruten nykål, gulrøtter, paprika, sukkererter, bønnespirer, rødløk og hvitløk smaksatt med sesamolje, frisk koriander, og teriyakisaus.
Fremgangsmåte
- Vask og rens alle grønnsakene.
- Ta av de største bladene på nykålen og forvell dem i 1-2 minutter. Avkjøl. Disse skal brukes til rullene.
- Skjær resten av kålen og de andre grønnsakene i strimler.
- Varm opp oljen i en wok eller stekepanne med litt høye kanter og tilsett grønnsakene. Wok dem i 2-3 minutter.
- Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.
- Legg et par spiseskjeer med wokblandingen på hvert kålblad og pakk inn slik at de får vårrull-fasong.
Kålrullene kan serveres slik de er, f.eks. sammen med resten av woken, eller de kan serveres som tilbehør til middag. De kan også stekes i varm olje på hver side før servering.