Wok med nykål, vårløk og fersken

En deilig wok med nykål, vårløk, paprika og fersken hvor dressingen gir en frisk og god sursøt smak som harmonerer kjempegodt til grønnsakene.
20-40 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 nykål, sommerkål
  • 150 g sukkererter
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 fersken eller nektarin
  • 1 bunt vårløk
  • 50 g bønnespirer
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss sesamfrø

Woksaus

  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 finhakket rød chili
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 1 ts potetmel
  • 0,25 ts salt
  • finrevet skall av 0,5 lime
  • saft av 0,5 lime

Fremgangsmåte

  1. Lag woksausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en kjele og kok opp under omrøring.
  2. Smak til med salt, limesaft og finrevet limeskall.
  3. Vask grønnsakene og ferskenen.
  4. Del sukkererter i to og finhakk sjalottløken.
  5. Del nykål i båter og fjern den grove stilken. Skjær deretter kålen i strimler.
  6. Del ferskenen i tynne båter og paprikaene i strimler.
  7. Stek grønnsakene raskt på sterk varme i en wokpanne eller i en dyp stekepanne. Rør om hele tiden.
  8. Slå den ferdige woksausen over og bland alt rask sammen i woken.
  9. Strø sesamfrø over woken og server straks, f.eks. med ris eller nudler.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook