Derfor bør du spise norsk nykål

Nykål er noe av det sunneste du kan spise. Her får du 5 grunner til hvorfor nykål er godt for helsa.
  • I kålplantene finnes det helsefremmende svovelholdige forbindelser som kalles glukosinolater som kan ha en positiv effekt på immunforsvaret.
  • Fiber fra kålen gir en god metthetsfølelse, og kålen i seg selv inneholder lite kalorier og kan ta plassen til mer kaloriholdig mat. Stadig mer forskning viser også at en god tarmflora er viktig for et godt immunsystem og at et tilstrekkelig inntak av fiber spiller en sentral rolle.
  • Faktisk er det mer vitamin C i hodekål enn appelsin! Vitamin C bidrar til å styrke immunforsvaret og øker opptaket av vegetabilsk jern.
  • Nykål er også en god kilde til Folat. Folat er et B-vitamin som blant annet er nødvendig for at vi skal ha et fungerende immunforsvar og for normal dannelse av blodceller.
  • Sist, men ikke minst - den norske nykålen har blitt dyrket under gode forhold. Kaldt klima og lange lyse netter gjør noe med smaken. Kjøp norsk nykål når den er tilgjenglig i butikken, da støtter du også den norske bonden og kjøper fersk nykål som har reist kortere, rett og slett!

Se våre favorittoppskrifter på norsk nykål

Derfor bør du spise kål

Nykål dumplings

Deilige nykålruller

Lag noe godt med norsk nykål

Les mer om nykål