Stekt nykål med tahinisaus

Nykål: En allsidig sommerskatt. Fra grilling til steking, damping til rå spising - nykålen kan alt. Prøv vår spennende variant, stekt i panne eller grill den for ekstra smak. Server den med en smakfull saus for å skape en herlig rett i seg selv. En smaksrik nykålopplevelse du ikke vil gå glipp av
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 nykål hode
  • nøytral 2 ss steke olje
  • 2 ss ristede peanøtter

Tahinisaus

  • 4 ss tahini
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sriracha
  • 2 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Del nykålen i båter og stek dem i olje (smør kan også brukes) til de har fått litt farge. Du kan gjerne steke dem på grillen om du vil.
  2. Bland sammen ingrediensene til sausen. Juster tykkelsen med mer vann. Sausen skal være passe tykk. Smak den til.
  3. Server nykålbåtene med saus og et dryss av finhakkede peanøtter.
Legg til på Min side
Del på Facebook